سرمایه گذاری برای تولید | flag | کرمان پایتخت مقاومت جهان اسلام

برنامه ذخیره عملیاتی

در راستای کنترل هوشمند و هدف‌دار بار شبکه سراسری در مواقع مورد نیاز شبکه و ایجاد تعادل استاندارد فی‌مابین تولید، ذخیره گردان و بار مصرفی شبکه سراسری این برنامه با ضوابط زیر اجرا می‌گردد.

1- اصول عمومی

1-1- این برنامه فقط در روزهای کاری هفته قابل اجرا می‌باشد.

1-2- بازه زمانی اجرای این برنامه از 1 خرداد ماه الی 31 شهریور ماه است.

1-3- مشترکین با قدرت قراردادی 200 کیلووات و بیشتر که امکان اندازه‌گیری بار ساعت به ساعت آنها وجود دارد مجاز به مشارکت در این برنامه می‌باشند.

تبصره 7: در صورت مشارکت مشترکین دارای تعرفه غیرصنعتی در این برنامه جدول پاداش متناسب با نوع تعرفه مشترک تعدیل خواهد شد.

1-4- حداقل میزان قدرت مشارکت در برنامه، معادل درصدهای درج شده در جدول شماره 1 از متوسط قدرت مصرفی می‌باشد.

تبصره 8: در صورت کاهش بار به مقدار حداقل 60% در کلیه ابلاغ‌های برنامه ذخیره‌عملیاتی، مقدار پاداش کل 20% افزایش خواهد یافت.

1-5 مدت زمان همکاری حداکثر 1000 ساعت در طی دوره همكاري و حد فاصل ساعات 8 الی 24 به تشخیص مرکز دیسپاچینگ ملي و ابلاغ توانیر خواهد بود.

تبصره 9: در صورت نیاز دیسپاچینگ ملي و تمایل مشترک، می‌توان بیش از 1000 ساعت همکاری از مشترک اخذ نمود.

تبصره 10: مدت زمان همکاری در روز مشارکت، حداکثر 14 ساعت به تشخيص مركز شرکت مدیریت شبکه برق ایران و ابلاغ توانیر می‌باشد.

تبصره 11: هیچ شرکتی مجاز به تغییر ابلاغ‌های توانیر نبوده و محاسبات پاداش فقط بر اساس صحت سنجی ابلاغ‌های توانیر و عملکرد مشترک خواهد بود.

1-6- متوسط قدرت مصرفی (Pav) در این برنامه از میانگین ساعت‌های متناظر ابلاغ شده برای همکاری در 10 روز کاری قبل (بدون احتساب روزهای تعطیل) از اولین درخواست برای کاهش بار مورد محاسبه قرار گرفته و ملاک برای تمام ابلاغ‌های دیگر خواهد بود.

1-7- روز و ساعات مشارکت عبارتند از مجموع روزها و ساعاتی كه توسط توانیر ابلاغ کاهش بار اعلام شده است.

1-8- با توجه به نیاز شبکه می‌توان از مشترک درخواست اضطراری کاهش بار نمود. درخواست اضطراری کاهش بار تا حداکثر 2 ساعت قبل از کاهش بار بوده که توسط دیسپاچینگ ملی/ محلی به مشترک اعلام خواهد شد.

تبصره 12: دیسپاچینگ منطقه‌ای/فوق‌توزیع/توزیع در صورتی می‌تواند تقاضای اضطراری کاهش بار داشته باشند که مستندات آن قابل ارائه و اثبات به توانیر باشد. هرگونه مانوری باید با اطلاع دیسپاچینگ ملی باشد.

1-9- مشترکینی که نسبت به امضای توافق‌نامه اقدام کنند در اولویت پايين‌تر مدیریت احتمالی اضطراری بار قرار می‌گيرند و در صورت نیاز شبکه به خاموشی برای این مشترکین با هماهنگی قبلی انجام خواهد شد.

1-10- در صورت تمایل مشترک همکار برای مشارکت در برنامه‌‌ی دیگری از این مجموعه ضوابط پیش از عمل کامل به تعهدات این برنامه، محاسبات پاداش عملکرد مشترک در این برنامه مطابق با برنامه کاهش بار برنامه‌ریزی شده در ساعات اوج بار محاسبه خواهد شد. .


2- اطلاع‌رسانی و پایش

2-1- شرکت‌ها موظف به نصب لوازم اندازه‌گیری برای قرائت بار حداقل ساعت به ساعت مشترکان مشمول می‌باشند.

2-2- اطلاع‌رساني و درخواست همكاري از مشترک همکار، حداكثر تا ساعت 17 روز قبل از روز مشارکت صورت می‌پذیرد. ابلاغ درخواست همکاری بعد از این ساعت، مشمول درخواست اضطراری خواهد شد.

2-3- به منظور تخصيص عادلانه و اثربخش ساعات کاهش بار بین مشتركان همکار، خلاصه گزارش عملكرد مشتركان همكار در برنامه، توسط شرکت‌ها تهیه و براي دیسپاچینگ ملی و توانیر ارسال مي‌شود.

2-4- تخصيص سهميه كاهش بار به مشترك همکار بايد به گونه‌اي باشد كه تعداد ساعت‌هاي تأييد شده مشاركت در برنامه از تعهد مشترک همکار تجاوز نكند.

2- در صورتي كه مشترك طی اجرای برنامه بيش از 3 بار عدم همكاري در روز مشاركت داشته باشد، به ازای هر بار عدم ‌همکاری 10 درصد از پاداش کل همکاری کاهش می‌یابد و در اولويت مديريت بار قرار خواهد گرفت.

تبصره 13: کاهش کمتر از 10% متوسط دیماند مصرفی عدم همکاری در نظر گرفته خواهد شد.

تبصره 14: در صورتی به مشترک عدم همکاری تعلق خواهد گرفت که 50% از ساعات ابلاغ شده در یک روز را همکاری ننماید.

تبصره 15: به تعداد روزهای کاهش بار محقق شده به مقدار حداقل 30% متوسط دیماند مصرفی، از روزهای عدم همکاری کسر می‌شود.

تبصره 16: تخطی لحظه‌ای مشترکین تغذیه شده در شبکه انتقال با استعلام از دیسپاچینگ ملی به عنوان عدم همکاری منظور خواهد شد.

3- پاداش همکاری

3-1- کل پاداش پرداختی به مشترک همکار مطابق روابط زیر است:

جریمه عدم همکاری – (پاداش دیماند + پاداش انرژی) = پاداش کل

نرخ خرید دیماند × متوسط کل دیماندهای کاهش یافته (kW) =پاداش دیماند

C × نرخ خرید انرژی × کل انرژی کاهش یافته (kWh) =پاداش انرژی

A × متوسط بهای دیماند 3 گزینه (ریال) = نرخ خرید دیماند

B × متوسط بهای انرژی اوج بار 3 گزینه (ریال) = نرخ خرید انرژی

A = ضریب تعدیل دیماند

B = ضریب تعدیل انرژی

C = ضریب تعدیل ساعت همکاری

تبصره 17 : ضرایب مورد استفاده از جداول شماره «1» و «2» متناسب با نوع همکاری بدست خواهد آمد.

جدول شماره «1»

جدول شماره «2»

درصد کاهش قدرت

ضریب تعدیل دیماند (A)

ضریب تعدیل انرژی (B)

ساعت همکاری

ضریب تعدیل ساعت همکاری (C)

10

0.036

1

0-20

1

10-20

0.048

1.3

21-40

1.25

21-30

0.060

1.6

41-60

1.5

31-40

0.066

1.9

61-80

1.75

41-50

0.072

2.2

81-100

2

51-60

0.078

2.4

101-120

2.25

61-70

0.083

2.6

121-140

2.5

71-80

0.089

2.7

141-160

2.75

81-90

0.095

2.8

161-180

2.9

91-100

0.107

2.9

181- به بالا

3

3-2- در صورت همکاری مشترک در حالت کاهش بار اضطراری، ساعت همکاری درخواست اضطراری بر مبنای 2 برابر محاسبه خواهد شد. به عنوان مثال در صورت همکاری 4 ساعته با درخواست اضطراری، مقدار 8 ساعت ملاک محاسبه پاداش انرژی خواهد بود.

3-3- به‌منظور حفظ سطح تولید، مشترک همکار مجاز است به ازای هر روز مشارکت، یک روز از قدرت قراردادی به میزان مقدار کاهش بار در روز همکاری تجاوز نماید. زمان (تاریخ و ساعت) تجاوز از قدرت قراردادی با توجه به محدودیت‌های شبکه و با هماهنگی دیسپاچینگ ملی مشخص می‌شود. در بازه‌های تعیین شده جریمه‌ای برای تجاوز از دیماند اخذ نخواهد شد.

4- گزارش‌ها

4-1- شرکت‌ها موظف به بررسی وضعیت الگوی بار مشترکین خود در سامانه سمپ می‌باشند و در صورت عدم وجود الگوی بار در سامانه، اقدام لازم را یک بعمل آورند.

4-2- شرکت‌های برق منطقه‌ای موظفند یک نسخه از تفاهم‌نامه‌های منعقده با مشترکین و همچنین گزارشات هفتگی عملکرد را در قالب مشخص شده به معاونت راهبری شبکه برق در شرکت مدیریت شبکه برق ایران ارسال نمایند.

فرم تفاهم‌نامه

تفاهم‌نامه همکاری در مدیریت بار شبکه سراسری

فونت سایت
اندازه متن
فاصله بین کلمات
فاصله بین خطوط
رنگ بندی
تضاد رنگی
اشباع
بزرگنمایی
1x 2x